Jag bara undrar

Varför skall man gå på högra sidan av motionsspåret då en laglydig person som jag vill gå på vänstra sidan?

Varför låter man viss kommentarer gå in i själen, i drömmen då man egentligen vet att den inte är personligt menad?

Varför tycker jag att förändring bör ske över en natt då t ex Micke Björklung jobbar med en 14-års plan och en 60-års plan?

Publicerad 22.10.2013 kl. 11:08

Lev föreningslivet!

Årets föreningsfestival, som de facto bestod av sex lyckade festivaler, är nu avklarad. Själv har jag njutit av föreningslivet extra mycket under allsångskväll i Pargas och motionskalas i Pörtom samt under alla fantastiska föreläsningar på lördagen i Vasa. Torkild Sköld talade om vikten av att leda sig själv. Jag kan tala om för er att jag är både märkvärdig och självgod. Gillade skarpt hans föreläsning!

En av de roligaste uppgifterna under festivaldagen i Vasa var nog ändå att hänga med rapartisten Petter. Har skjutsat på honom, skrattat med honom, och njutit av att lyssna på hans historia. Om du får chansen att höra honom föreläsa så tag den. Och kanske fonden eller någon annnan kunde ta in honom för att berätta sin historia gällande hur man får pojkar att läsa. Kvällen avslutades med middag och dans och kan avslöja att Petter imponerades av Österbottens egna pjasalappa, humorgruppen KAJ.

Jag har sagt det tidigare och jag säger igen: det är de goda mötena människor emellan som skapar de goda idéerna som sen gör det möjligt :)

Publicerad 06.10.2013 kl. 18:04

Bästa kolumnen

Tidningen Östra Nyland och Anna Malin levererade i augusti. Läs!
Publicerad 02.10.2013 kl. 09:51

Våga leva!

Jag måste ju ändå passa på och tipsa om kvällens evenemang på Luckan i Helsingfors. Föreningen Regnbågsankan ordnar talkshowen Våga leva som en del av Föreningsfestivalen 2013. I soffan finns min favorit Mark Levengood, Krista Siegfrids, Simon Häger och Birgitta Boucht. Talkshowen leds av Eva Kela. Ännu hinner du med! Kolla också föreningens övriga program på Festival.fi.

 

Publicerad 01.10.2013 kl. 13:52

Tillbaka?

Kanske, kanske inte. Funderar varje dag att jag skulle vilja blogga och ändå gör jag det inte. Trots färdig blogg och allting. Men det ligger kanske något i ett testresultat jag fick förra veckan. Det visade att jag har lite attitydproblem. Det är allt eller inget som gäller för mig. Och om jag känner att jag inte kan ge allt så blir det inget. Så kanske dags för mig att öva mig i någonting mittemellan. Det blir inte allt, men det skall inte heller bli inget. Så där. En råddig fundering, men det är väl sådan jag är. It's good to be back!
Publicerad 01.10.2013 kl. 13:46

Min sång

Eller egentligen Gabriellas

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Publicerad 01.04.2013 kl. 22:06

Påskhälsningar

Varma påskhälsningar från ett vackert Sideby. Havet är fruset och tystnaden således total. Ger utrymme för reflektion (och lite träning ;) ). Frida funderar över livets stora gåta. Antar att jag inte levererar stora svar, men kanske lite delmål. I alla fall är det bara att njuta av livets resa. 
Publicerad 30.03.2013 kl. 22:35

Tadaaa...

... bara några dagar kvar av mars. Snart, snart är det april och då smälter denna snö och det blir varmt. Man behöver inte halka omkring då man rör sig ute, kan börja känna doften av vår och ljuset känns mer än behövligt. Så nu biter vi ihop och tragglar oss igenom de sista dagarna av mars. Välkommen våren, säger jag.
Publicerad 24.03.2013 kl. 19:32

Heja, heja

Vi är halvvägs in i mars. Vaknat tidigt, gubben smög iväg på jobb. Jobbat undan lite här hemma och skall snart iväg på seminarium. Solen skiner. Tänkte bara skriva att jag nog tror jag överlever mars också detta år. Bara det bara sku bli lite varmare.

Hej hej - njut av solen och den stundande helgen!
Publicerad 15.03.2013 kl. 07:53

Måndag och mars

Jag försöker mitt bästa. Verkligen. Tittar ut genom fönstret och tänker positiva tankar. Men nej. Mars är helt enkelt inte en bra månad för mig. Evigt tacksam att vi snart, snart är halvvägs. Påsken hägrar i framtiden. Väntar på sol, vårtecken och att snön smälter. Att få känna att det finns hopp om en sommar också i år. Men i väntan på det är det bara att uthärda mars (och idag ännu i kombination med vanlig måndags-feelis). Mest väntar jag på att få säga hejdå mars och välkommen våren.
Publicerad 11.03.2013 kl. 12:40

En liten tår...

Idag gick det inte att hålla emot. Med Lars Winnerbäck ljudande i öronen läste jag dagens tidning på metron. Läste om rättegången gällande fallet Vilja Erika. Jag citerar dagens Hbl:

Under hela sin långa dödskamp bar Vilja Erika en prinsessas tiara på huvudet. Polisen hittade tiaran och rättsläkaren spåren av hur den tryckts in i hennes hjässa.

I det här skedet brast det. Tittade på den lilla killen med rostbruna fräknar på näsan som stod bredvid mig. Ungefär just i Vilja Erikas ålder. Ville fråga honom om han har det bra. Kände en enorm längtan efter att få meddela mina syskonbarn att jag tycker om dem. Ta alla barn i världen under mina vingars beskydd. Jag vet att det är omöjligt.

Det är inte enbart en vuxen som svikit Vilja Erika. Under sina åtta år undrar jag om hon verkligen fått känna sig som en prinsessa? Vem har sagt åt henne att hon är vacker, kramat henne och tröstat henne då hon varit ledsen? Fanns det någon trygg vuxen i hennes närhet?

Ibland stannar tiden lite. Idag gjorde den det. Jag har svårt att släppa tanken på tiaran. Svårt att släppa ilskan över att det i dagens Finland är fullt möjligt att ett barn, som barnskyddsmyndigheterna fått elva barnskyddsanmälningar om, misshandlas till döds. Svårt att släppa besvikelsen över att man fortfarande i vårt samhälle minimerar det förebyggande arbetet och i stället betalar räkningen i efterhand. Nu blev räkningen ett litet människoliv. Är det så vi vill ha det?

Jag föreslår en liten tyst minut för Vilja Erika. För prinsessan som aldrig fick vara en riktig prinsessa. Vila i frid. Hoppas du får hoppa bland molnen i en glittrande prinsessklänning med tiaran stolt på huvudet och känna dig älskad för att just du är du.
Publicerad 06.03.2013 kl. 09:54

Mål är drömmar med ben: de för oss vidare

Det var allt jag hade att säga idag.
Publicerad 05.03.2013 kl. 16:07

Anteckningar

Skriver rent mina anteckningar från utbildningen jag går på. Otroligt så måna kloka ord det kommer emot. Fantastiska funderingar och smarta lösningar. Blev igen i lördags påmind om hur viktigt det är att våga leva här och nu, inte skjuta upp livet till framtiden. Du vet aldrig hur morgondagen ser ut så sluta oroa dig och njut i stället mera av det du har idag.

En fråga vi diskuterat mycket under utbildningen är den medvetna närvaron. Är vi verkligen närvarande i det vi gör? När gör jag egentligen enbart det jag gör? Ofta läser jag samtidigt då jag äter, skriver samtidigt som jag lyssnar, lyssnar samtidigt då jag går. Och så vidare. Är det mera effektivt att göra många saker samtidigt och vad upplever jag då av det som jag egentligen borde göra? Är det därför vi känner oss stressade ibland?

Vi kämpar jämt och ständigt för friheten. Frihet från något eller frihet att göra något. Frihet från det som uppfyller min tid för att få frihet att göra det jag vill. Vet du vilket steg du skall ta för mera frihet?
Publicerad 03.03.2013 kl. 19:08

Dagens tanke

"Tvivlet är din främsta motståndare"
Publicerad 01.03.2013 kl. 14:20

Funderingar

Jag försöker komma tillbaka. Tror jag fastnat i funderingar, eller att inte hinna formulera funderingar för de är så många hela tiden överallt. Men detta har jag i alla fall funderat på:
- säsong
- jämställdhet
- Thailand
- bastumålande
- hästkött
- omsorg på gott och ont
- anställningar
- föreningsstöd
- utbildning
- klienter
- förtroendeuppdrag
- kärleken och livet
- att leva idag
- våga säga till
- stadgar
- årsrapporter
- kampanjer
- inhemskt
- vänner
- aktiebolag
- generationer
- rutiner
- kreativitet
- handledning
och säkert något till. Så jag lever. Och ju mera jag funderar, desto mera inser jag att jag skall följa min egen ledstjärna:

MINNS gårdagen, DRÖM om morgondagen, men LEV IDAG.

Publicerad 28.02.2013 kl. 14:05

Är en ung dam i mina bästa år. Gillar människor, kultur i alla former och medmänsklighet. Och Jörgen. Brinner för ungas välfärd, rättvisa och jämställdhet. Förstår mig inte på oärlighet, maktmissbruk och baktal. Konstaterat att det bor en liten Ronja Rövardotter inom mig. Jobbar som utvecklingschef på Marthaförbundet. Funderar ibland för mycket, men litar på att det blir bra då det blir färdigt.

Senaste kommentarer